Verenigde Staten gaan hard richting bankroet

Na lang uitstel (het werd a jarenlang voorspeld, maar gebeurde tot op heden nog niet) zal de financiële situatie in de Verenigde Staten zeer binnenkort echt onhoudbaar worden.

De staatsschuld zit waarschijnlijk op zo’n 500% van het BNP en de jaarlijkse rente op die schuld zal tientallen procenten van het overheidsbudget opslokken. Een onomkeerbare situatie die snel richting bankroet moet gaan.

Zilver boekt recordwinsten
Zilver is gestegen naar 900 euro per kilo (40,50 dollar per ounce).
Jaargrafiek zilverkoers in euro’s per kilo
Herfst 2010 stond zilver nog op 430 euro (17 dollar per ounce). In China en India wordt zilver inmiddels gehamsterd. Waarschijnlijk kan je nog steeds bijkopen voor 900 euro (let op: dit is geen advies!). Metalen zijn een van de weinige middelen / mogelijkheden om je tegen de komende hyperinflatie te beschermen. Er staan op Silverseek.com diverse voorspellingen dat zilver naar $500 per ounce zal stijgen rond 2020, dus tegen de huidige (let op: niet gelijk aan de toekomstige!) dollar-euro koers, naar zo’n 10.000 euro per kilo. Eind 2011 is $50 per ounce de target, oftewel zo’n 1.100 euro per kilo. Het wordt verwacht dat goud ook flink gaat stijgen, nu steeds meer mensen een manier zoeken om hun geld te beschermen tegen de komende (en reeds gaande) (hyper)inflatie.

Eind mei 2011 en eind mei 2012 zijn de meeste kritische momenten want dan moeten de VS een groot deel van hun staatsschulden herfinancieren. De VS betalen momenteel slechts 1,5% (was hun redding tot op heden) op hun leningen (staatsobligaties), maar dat percentage zal waarschijnlijk snel omhoog schieten en dan komen de VS in een neerwaartse spiraal terecht. Vergelijk die 1,5% maar eens met de 7+% waar Griekenland, Ierland en Portugal (en binnenkort zeer waarschijnlijk Italie, Belgie en Spanje) mee geconfronteerd zijn.

Akkoord over “enorme” bezuinigingen VS:
Nu.nl: Akkoord enorme bezuinigingen VS
Enorme” bezuinigingen met aanhalingstekens omdat de 38 miljard dollar werkelijk peanuts zijn op het jaarlijkse begrotingstekort van 1.650 miljard dollar (Ze geven jaarlijks 76% meer uit dan ze binnenkrijgen aan belastingen). Dit jaar zal de staatsschuld dus niet van 14.000 miljard (14 biljoen euro) naar 15.650 miljard verhoogd worden, maar naar “slechts” 15.620 miljard. Bravo Obama & co.!

Deze is ook interessant:
Geithner: “Catastrofe als staatsschuld VS plafondbereikt”
Hierin wordt uitgelegd dat behalve hyperinflatie ook miljoenen banen verloren gaan, wat de economie geen goed zal doen, en de huizenprijzen ook niet.

“Zelfs een korte of beperkte wanbetaling zou catastrofale economische consequenties hebben die tientallen jaren aanhouden.”

Tegenlicht: Het jaar dat de euro valt
Deze Tegenlicht-aflevering is ook erg interessant. Daardoor zal je beseffen dat het er ook echt niet goed voorstaat met de Euro(landen).
Bekijk de aflevering van tegenlicht: Het jaar dat de euro valt
Het “Happy End” van Groenlinkser Kees Vendrik zie ik persoonlijk overigens niet als een gelukkig einde en al helemaal niet als geloofwaardig.

Deze is overigens ook een sterke aanrader:
Tegenlicht: Onze dierbare dictators
De aflevering werpt wat licht op de tegenstrijdige signalen die de EU geeft en de zeer tegenstrijdige belangen die spelen als het gaat om de democratiseringsperikelen / crises in Libië, Egypte, Tunesië en andere landen in Afrika.

P.S. Het kan juist wel handig zijn om grote (dollar)schulden te maken, aangezien de waarde van de schuld binnenkort flink zal verdampen. Wat voor invloed het op de euro zal hebben is nog niet geheel duidelijk, maar het zal in ieder geval wel een flinke invloed hebben. En met de situatie in Griekenland, Ierland, Portugal en binnenkort België, Spanje en Italië is de situatie misschien niet eens heel anders dan in de VS (hoewel de VS wel echt bizar hoge schulden en tekorten heeft: een schuld t.w.v. misschien wel 500% van het BNP is immens (officieel 100%, maar dat is een fabeltje); Japan 200%, Zimbabwe 240%, Griekenland 145%, Nederland 70%). De overheden zetten hun beste beentje voor (ipv in de VS), maar het volk accepteert het niet. In Portugal is het kabinet gevallen i.v.m. de bezuinigingen en in Spanje is Zapatero’s partij gigantisch in de peilingen gedaald ivm bezuinigingen. De demonstraties in Griekenland herinneren jullie je ook wel.


[Most Recent Quotes from www.kitco.com]


Zwitserse bankrekening openen?
Open een Zwitserse bankrekening voor slechts € 29,95 en u kunt direct aan de slag.
 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

 Interessant? Abonneer jezelf op de Realiteitsblog RSS Feed

This entry was posted in Economie/Crisis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>