Kyle Bass analyseert Europese banken: bank run aanstaande

Volgens Kyle Bass staan de Europese banken er extreem slecht voor en is er een grote kapitaalvlucht gaande, die waarschijnlijk niet meer te stuiten is.

Lees het allemaal in het artikel hieronder. Kyle verwijst tevens naar een zeer interessant boek: This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly van Carmen M. Reinhart en Kenneth Rogoff. Ik ben het nu aan het lezen. Het is een wetenschappelijke analyse van economische en financiële crisissen vanaf 800 jaar geleden tot begin 2008. En laten we maar vooropstellen: Na 20 bladzijden gelezen te hebben, word je er niet geruster op. De symptomen die momenteel spelen, geven aan dat we zeer waarschijnlijk al voorbij het point of no return zijn: een flinke systeemcrash is aanstaande.

Een van de belangrijkste conclusies van de auteurs is dat centrale banken en politici tijdens de aanloop naar de (onvermijdelijke) crash allemaal machteloos aan de zijlijn blijken te staan, hoe hard ze ook roepen: “This time is different“. De juiste reactie is dus: “No it ain’t, and better prepare (and brace) yourself“.

Hayman Capital Letter Dec 14

 Interessant? Abonneer jezelf op de Realiteitsblog RSS Feed

This entry was posted in Economie/Crisis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>