Hyperinflatie, hoe groot is de kans dat het de V.S. en/of de EU staat te wachten.

Ik zal hieronder een aantal interessante artikelen verzamelen, waarin door diverse auteurs uitgelegd wordt wat de kans is dat er binnenkort hyperinflatie ontstaat.

Seekingalpha.com: What Effect Will Hyperinflation Have?
Een scherpe vergelijking tussen de situatie waar de V.S. zich nu in bevinden en die waarin de Duitse Weimar Republiek zich bevond voordat daar rond 1920 hyperinflatie zijn vernietigende kracht toonde. Er zijn schrikbarend veel gelijkenissen en dit artikel dateert uit 2008. Sindsdien zijn de V.S. in een neerwaartse spiraal terechtgekomen wat betreft het stimuleren van (hyper)inflatie. Zeer interessant om te lezen. Diverse lezers reageren wel dat de vergelijking met de Weimar republiek op sommige punten niet eerlijk/correct is.

What is the Likelihood of Hyperinflation in 2010, 2011 or 2012? Part 1: Why is Inflation So Hard to Stop and So Easy to Start?
Zeer interessant artikel. Lees alle drie de delen om een veel beter inzicht te krijgen in de situatie waarin de VS zich nu bevinden en de richting waarin ze zich bewegen, richting hyperinflatie; tenzij ze stoppen met hun “Quantitative Easing”-onzin en de grote recessie accepteren.

5 Steps to Hyperinflation in the United States

The Quiet Hyperinflation of 2011

Hyperinflation for 2011?

Respected economist predicts US hyperinflation for 2011

(meer artikelen volgen binnenkort)

 Interessant? Abonneer jezelf op de Realiteitsblog RSS Feed

This entry was posted in Economie/Crisis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>