Follow-up op Verenigde Staten bankroet

Gisteren heb ik nog wat research gedaan. Hierbij een korte follow-up op mijn vorige verhaal. Mijn conclusie: het is waarschijnlijk echt 5-voor-12 wat de Dollar, maar ook wat de Euro betreft.

De werkelijke schuld van de VS ligt rond de 200 biljoen dollar
Schuld VS: 200.000.000.000.000 dollar = 200.000 miljard dollar
Schuld Nederland ligt op zo’n 500 miljard dollar
US fiscal gap may be 202 trillion dollars

“To put this in another perspective: $202 Trillion is roughly 4 times the entire planet’s wealth.”

De fiscal gap (het fiscale “gat) is het bedrag dat nodig is om ervoor te zorgen dat de staatsschuld de komende jaren op het zelfde niveau blijft als wat het nu is. Netto betekent dit dat de VS alle belastingtarieven moet verdubbelen om de schuld niet verder op te laten lopen. Dat gaat uiteraard een flinke klap geven aan de economie.
Zie ook: The fiscal gap that will sink the US

Tegenlicht aflevering: De Dag dat de Dollar valt
Bekijk Tegenlicht aflevering: De Dag dat de Dollar valt
Sterk aanbevolen om te kijken (dit is andere aflevering dan “Jaar dat de Euro valt”). De kans dat er een *DAG* is (dus niet een maand of kwartaal van langzaam glijdende dollar) dat de dollar valt, is reëel. Er is een kans dat je wakker wordt na een zorgeloze nacht en dat de dollar ineens gehalveerd is in waarde. Tijd om je dollar-aandelen of je dollartegoeden van de hand te doen, is er niet meer. Sterker nog: de kans is dan groot dat de gehele handel gestopt wordt en dat je machteloos toe moet zien hoe je dollarkapitaal verdampt. De gevolgen zijn gigantisch: de rente gaat procentpunten omhoog, een decennialange recessie, huizenprijzen storten in, grote werkloosheid, diverse Amerikaanse *en* Europese banken vallen om. En de Euro wordt waarschijnlijk flink meegetrokken in de vrije val van de dollar. Shocking om te zien is dat in 2008 de (officiële) schuld nog op 8 biljoen (8.000 miljard) dollar stond en dat hij inmiddels de 14 biljoen overstegen is. Bijna een verdubbeling in 3 jaar!

The American Dream
Bekijk de video: The American Dream

“The American Dream is a 30 minute animated film that shows you how you’ve been scammed by the most basic elements of our government system. All of us strive for the American Dream, and this film shows you why your dream is getting farther and farther away. Do you know how your money is created? Or how banking works? Why did housing prices skyrocket and then plunge? ”

Nog wat wake-up calls dat het echt kantje boord is met de VS
US government spent more than eight times its monthly revenue
Gaan de VS failliet op 31 maart 2011?

Nog wat technische onderbouwing: Is the US Bankrupt?
PDF: Is the US Bankrupt by Kotlikoff

Mijn conclusie:
Komende tijd zeer goed uitkijken met het kopen van huizen, het handelen in VS aandelen en/of het aanhouden van dollarrekeningen. Aziatische valuta zijn waarschijnlijk een stuk veiliger, net als metalen (die moet je dan wel fysiek kopen en niet via papieren certificaten die veelal ongedekt zijn).

 Interessant? Abonneer jezelf op de Realiteitsblog RSS Feed

This entry was posted in Economie/Crisis. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>