EuroCup of EuroCrash?

De politici in Europa blijven hardnekkig vasthouden aan het oude principe van uitstellen.
Ze zouden zo mee kunnen doen aan de nieuwe olympische wedstrijden “kan-schoppen”, overgewaaid uit de VS waar het “kicking the can down the road” reeds een volkssport is geworden. Ze blijven maar doen alsof het allemaal wel goedkomt. Spanje heeft een “beetje” geld nodig en dan sukkelen we wel weer voort. De realiteit is dat Spanje veel, heel veel geld nodig heeft. En dan hebben we het niet over een schijntje van 19 miljard euro voor Bankia. Zodra Griekenland de Euro vaarwel gezegd heeft, zullen er eerder honderden miljarden euro’s zuidwaarts moeten gaan. En vervolgens komen Frankrijk en Italië ook aankloppen bij de noodfondsen, om te merken dat die leeg zijn tot de laatste eurocent. Wat komt er eerder: de finale van de EuroCup (1 juli) of de finale van de Euro, de Eurocrash?

Terwijl Spanje met Duitsland aan het steggelen is of de bankenredding via de voordeur (“gratis” bemoeienis overheidsbegroting inbegrepen) of via de achterdeur (zonder soevereiniteitsverlies) moet gebeuren, zouden ze, als ze de Eurozone echt zouden willen redden van de ondergang, nu grote plannen moeten maken hoe ze binnen nu en twee weken een noodfonds van zeg 2.000 miljard euro tegen de wil van hun electorale achterban kunnen installeren. Een super-ESM is nodig, en wel nu! Een grafiek die de nijpende situatie van Spanje duidelijk maakt, is hier te vinden: Zerohedge Spain Infographic . Klik erop om ‘m in te zoomen.

(N.B. Mijn mening is dat we de banken niet zouden moeten willen redden, en dat het tijd is voor een grote “reset”. Weg met Bankia, weg met ING. Het is over en uit en dan vanuit de grote puinhopen en mega-(lands)faillissementen weer iets nieuws opbouwen.)

Zolang Europese politici de keiharde realiteit niet onder ogen zien, zet ik mijn geld op een instorting van de gehele financiële sector in de Eurozone, gevolgd door een faillissement van vele Europese landen. De digitale bankrun in Spanje is zeer groot, en daar kan het ESM (dat overigens pas 1 juli tot stand komt, op halve slagkracht) geenszins tegenop. De Spaanse staatsschuld zit op ruim 160% BNP en stijgt mede dankzij de tientallen miljarden die maandelijks het land verlaten met 5 a 10% per maand.

Desalnietemin verwacht ik dat achter de schermen ondemocratische noodplannen klaar liggen. Met het ondertekenen van het ESM-contract heeft de Nederlandse overheid b.v. een oneindig groot noodfonds geïnstalleerd. Het houdt namelijk niet op met de eerste 40 miljard. In het contract staat duidelijk beschreven dat het ESM nieuwe bijstorteisen neer kan leggen bij de lidstaten en dat die binnen 7 dagen de miljarden over moeten maken naar de ESM-oorlogskas. Hoe hard Plasterk dit ook ontkent, dat is de realiteit. Zodra onder grote druk het ESM ook geschikt gemaakt wordt voor het redden van banken, is het hek van de dam, en zullen honderden miljarden Nederlands burgergeld gebruikt worden om niet alleen Spaanse, maar ook Franse, Portugese, Italiaanse, Duitse en Nederlandse banken te redden. De burger zal de grote verliezer zijn. Die wordt opgescheept met een torenhoge staatsschuld en een Euro die zeer veel koopkracht zal verliezen.

In een volgende blogpost zal ik uitleggen wanneer, hoe en waarom een bank om kan vallen. Dan zijn jullie wat beter voorbereid op wat er de komende tijd kan gaan gebeuren.

Verdere bronnen:
‘The End Is Not Near, It Is Here and Now’ – Gold Legend Jim Sinclair
The End Game: 2012 And 2013 Will Usher In The End
Gold and Silver update – looking ahead
The ‘Big Reset’ Is Coming: Here Is What To Do
Will the Euro survive?
Debt, Debt, Debt!

 Interessant? Abonneer jezelf op de Realiteitsblog RSS Feed

This entry was posted in Economie/Crisis. Bookmark the permalink.

One Response to EuroCup of EuroCrash?

  1. Pingback: Zomaar wat nieuws nader bekeken « verhip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>